Het is de kaasmeester

Het is de kaasmeester

geschreven op: vr 7 apr 2006.
In de tijd gezien

Eind Mei heeft iedereen in Engeland een lang weekend. Met de huisgenoten zijn we van plan om naar Gloucester te gaan.

“Cheese Rolling” heet het. Een jaarlijkse traditie waarbij deelnemers een kaas achterna gaan die van een heuvel afrolt. Nadat de kaasmeester de Double Gloucester kaas loslaat raast de kaas de heuvel af met een snelheid die oploopt tot 120 km/uur. De eerste deelnemer die de finishlijn passeert mag de kaas houden.

Kelvin en Peta hebben het plan opgepakt om eind mei daar naartoe te gaan. Ik heb gezegd dat ik wel mee wil dus we zijn al aan ’t voorbereiden. Waarschijnlijk gaan we een auto huren en blijven we in de omgeving ergens overnachten. Zoals het er naar uit ziet gaan Ben en Natasha ook mee en zodoende gaat er een auto vol Australiers plus een Nederlander knipoogtrichting Gloucester (ongeveer 2 uur buiten Londen). Gezellig!

Naast het “kaasrollen” is er in de omgeving nog genoeg te doen (oa the Gloucester Cathedral die je terugvind in één van de Harry Potter films) en maken we gebruik van de bank holiday op maandag om een extra dagje te blijven. O ja, ik ben niet van plan om mee te doen, nadat ik er achter ben gekomen dat er elk jaar wel een paar mensen zijn die de enkels verzwikken of de benen breken lacht

naar boven |
10 keer gelezen

Reacties