Hemelvaart 2006

Hemelvaart 2006

geschreven op: za 27 mei 2006.
In de tijd gezien

Met hemelvaart zijn Gerard, Marieke en Rolf in Londen geweest. Met zijn vieren hebben we bezienswaardigheden gezien en bijgekletst.

In het weekend van hemelvaart, woensdag 24 tot en met zondag 28 maart, heb ik (Gerard) samen met Rolf en Marieke een bezoekje aan Mathijs gebracht. Op woensdagavond vlogen we heen vanaf Schiphol en op zondagmiddag vlogen we weer terug. We zijn dus 3 volle dagen in Londen geweest. In datzelfde weekend had Mathijs een weekendje weg gepland met zijn huisgenoten (kaasrollen in Gloucester), maar omdat het moeilijk was om een ander weekend uit te kiezen, zijn we toch maar gegaan. Van de 3 dagen dat wij er waren, heeft Mathijs ons er 2 gezelschap gehouden.

Op de heenweg hadden we een uurtje vertraging op Schiphol en dat heeft ons uiteindelijk ongeveer 3 uur gekost. We misten daardoor namelijk de laatste metro en een bus pakken (die rijden ook 's nachts, tenminste, als je weet waar en wanneer je erin mag...) ging ook niet zo soepel. Uiteindelijk waren we om half 3 (Engelse tijd) bij Mathijs. Van deur tot deur heeft de heenreis ons 9,5 uur gekost, dus na een zeer korte bezichtiging van het huis en een kort gesprekje met Mathijs zijn we vrij snel gaan slapen. Donderdag zijn we ondanks de late aankomst de dag ervoor toch op tijd op gestaan om iets van de stad te gaan bezichtigen. Na een lekker ontbijtje bij een Italiaans (pizza)restaurant/ontbijttentje, met leuke eigenaars ("what do you like on your bread, darling...?") zijn we op pad gegaan. Hoogtepunten voor mij van die eerste dag, waren het museum Tate Modern, waar veel moderne kunst van schilders als Picasso, Dali, maar ook onze eigen Piet Mondria(a)n en Karel Appel te bezichtigen was, het schitterende weer, waardoor we een uurtje languit in Hyde Park hebben gezeten en het Hard Rock Cafe, waar we redelijk uitgeput van de lange dag, om half 10 ons avondeten hebben genuttigd.

Ook op vrijdag zijn we heel de dag op pad geweest en hebben we de meeste andere bekende bezienswaardigheden bekeken. Ik vond de Tower Bridge en vooral het uitzicht van boven af over de Thames en de buurten eromheen erg mooi om te zien. We hadden weer erg veel geluk met het weer, waardoor het aangenaam sjokken was door de stad. We hebben ook een aantal terrasjes gepikt (en de Holland Bar in China Town (?!) bezocht) en ondertussen natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Mathijs uit te horen over zijn doen en laten daar. Na een minder geschikt etentje dan de vorige dag bij een semi-afhaalchinees, zijn we terug gegaan naar Mathijs' huis en hebben we heel de avond gezellig zitten kletsen, onder het genot van een flesje Wodka en wat wijn. Daar zaten ook Mathijs zijn huisgenoten bij, waarmee het ook erg gezellig was.

Op zaterdag ging Mathijs 's ochtends weg met zijn huisgenoten en hadden Marieke, Rolf en ik nog 1 dagje om wat laatste dingen te bezoeken, waar we eerder niet aan toe gekomen waren (het meeste en vooral de leukste dingen hadden we expres natuurlijk al gedaan toen Mathijs er nog bij was). Maar door een aantal hevige regenbuien hebben we de meeste tijd binnen (in wat cafeetjes, een boekhandel en warenhuis Harrods) doorgebracht en zijn we 's avonds ook op tijd naar Mathijs' huis teruggegaan. Het hoogtepunt was 's ochtends, toen Rolf en ik bij ons vaste ontbijttentje een traditioneel Engels ontbijt hebben genoten, compleet met bacon, eggs, sausages, chips en witte bonen in tomatensaus. Dit was zo goed gevallen dat we de rest van de dag niets gegeten hebben, tot Marieke (die er niet aan meegedaan had) er zo'n beetje bij neerviel. 's Avonds hebben we onder het genot van stokbrood met Franse kaas en een flesje wijn een beetje voetbal zitten kijken samen met Scott, de enige huisgenoot die niet mee was naar het Cheese Roll Festival, en zijn we op tijd gaan slapen, want zondag stond er weer een zware reisdag voor de boeg. En, met hetzelfde uurtje vertraging als op de heenweg, alleen nu zonder al te extreme gevolgen, waren we zondagavond om half 9 thuis. Wat mij betreft was het een heel leuk en vooral ook een heel gezellig weekend. Het was een mooie gelegenheid om de tourist uit te hangen, maar vooral erg leuk om Mathijs weer eens te zien!!

Fotos vind je hier

naar boven |
8 keer gelezen

Reacties