Work Item Web Part

Work Item Web Part

geschreven op: vr 9 jun 2006.
In de tijd gezien

Laatste doel van mijn opdracht is het maken van een Web Part waarmee teamleden Work Items kunnen inzien, creeren en bewerken.

Een Web Part is simpel gezegd een gedeelte van een webpagina. Gebruikers kunnen een Web Part aan- of uitzetten al naar gelang ze het willen gebruiken of niet. Ik vind het erg gaaf om een Web Part te maken, specifiek een Web Part dat toegang biedt tot Work Items, want op het lijstje van wensen voor de volgende versie van het Microsoft Visual Studio Team System is dit één van de belangrijkste. Het is daarom ook niet gek dat verschillende bedrijven inspringen op deze behoefte en programma’s aanbieden die deze functionaliteit bieden.

Roy (mijn baas) heeft besloten dat ik een Web Part moet gaan maken dat toegang biedt tot Work Items.

Work Item Web Part

Work Items zijn beschrijvingen van onderdelen van een software project. Een Work Item kan verschillende vormen aannemen: een taak, een probleem, een visie, enz. Via de beschrijvingen van een Work Item kunnen teamleden achterhalen wat de status is, wie er meer over weet, wie er aan werkt en voor welke versie van het programma het relevant is. Dit is allemaal informatie die normaal gesproken in het hoofd van teamleden zit of beperkt beschikbaar is in e-mails, Office documenten, enz.

Ik ben erg onder de indruk van de mogelijkheden van de Work Items. Het lijkt erop dat Microsoft zijn werk goed heeft gedaan en aan alles heeft gedacht. Met de hulp van de documentatie is het niet al te moeilijk om binnen korte tijd resultaat te boeken. Roy helpt me met het weergeven van alle gegevens. Hij heeft namelijk zelf een vergelijkbaar “Work Item” systeem gemaakt. Het uiterlijk van het huidige systeem zal daarom ook gehandhaaft worden. Roy heeft al enkele malen gevraagd of dit of dat ook werkt. Na een speurtocht kan ik meestal vertellen dat het Team System het inderdaad ondersteund lacht Allerlei dingen waar ik zelf één – twee – drie nog niet aan heb gedacht zijn aanwezig: van het automatisch-op-de-hoogte-worden-gehouden van wijzigen in Work Items tot rapporten die vertellen hoeveel problemen er zijn opgelost in een nieuwe versie van het product. Ik ben dus enthousiast geworden over het Team System en ben het met plezier aan het uitbreiden.

naar boven |
10 keer gelezen

Reacties