Vooruitblik - Februari tot en met Juni 2006

Vooruitblik - Februari tot en met Juni 2006

geschreven op: vr 27 jan 2006.
In de tijd gezien

Met zo’n twintig weken werken bij Tigerteam in het vooruitzicht ben ik van plan heel wat nuttige kennis op te doen. Maar naast werk is er in Londen genoeg te beleven. Ik ga me de komende tijd niet vervelen!

Wat staat mij de komende vijf maanden te wachten? In ieder geval het wereldkampioenschap voetbal in Juni 2006 en waarschijnlijk naar een concert van de Arctic Monkeys die in Engeland binnen één week meer examplaren van hun debuutalbum verkochten dan Oasis destijds deed met hun album 'Definitely Maybe'.

Het belangrijkste voor mij is dat ik mijn diploma ga halen. Daarom ben ik naar Londen gekomen, om af te studeren. Maar afstuderen kon ook in Nederland dus waarom moeilijk doen? Nu ik hier een beetje begin te wennen aan alles weet ik dat er heel wat redenen zijn waarom enkele maanden in Groot Brittanie zeker de moeite waard zullen zijn. Er zullen dingen zijn die ik zeker ga waarderen. Ten eerste het Britse Engels wat je overal om je heen hoort. Op de televisie, op het werk en op straat. In Londen is de uitspraak absoluut het voorbeeld. En ik hoop binnen enkele maanden mijn uitspraak enorm verbeterd te hebben. En dan de Engelsen zelf die tussen alle multi-culturele bevolkingsgroepen toch kalm blijven en niet snel het achterste van hun tong laten zien. Ik denk dat deze mensen enorm kunnen relativeren en toch op de hoogte willen blijven van alle roddel, gossip en shownieuws.

Nadat ik op de tweede dag al een paraplu moest kopen kreeg ik het idee dat neerslag mijn grootste ergernis zou worden maar naar verluid zal ik diezelfde paraplu niet regelmatig gaan gebruiken. Het weer over het algemeen zal wel veranderlijk zijn met de ene helft van de dag bewolking en binnen enkele uren een stralend zonnetje. Een beetje jammer: geef mij maar zonneschijn.

De omgeving waar ik nu woon is voor Londense begrippen erg ruim en groen. Om het appartement is nog ruimte voor wat struiken en planten en met op vijf minuten loopafstand een groot park kun je met een beetje weer ook nog eens rustig ergens gaan lezen. Als ik dat vergelijk met het gebruikelijke beeld van straat na straat rijtjeshuizen, auto’s bumper aan bumper geparkeerd en buren die elkaar nooit zien dan weet ik wel dat dat op den duur niet fijn wonen is.

Om de echte Engelse gewoontes te leren kennen speelde ik in Nederland al met het idee om gebruik te maken van mijn kennis van computers. Zeker nu ik merk dat rondkomen niet meteen vanzelfsprekend is ben ik op zoek naar extra verdiensten. Plan is om voor een vast bedrag computerproblemen te verhelpen en proberen de gebruiker te vertellen hoe herhaling te voorkomen. Bedragen die in advertenties gevraagd worden zijn voor mijn begrippen erg hoog hoewel ik moet zeggen dat ik niet erg commercieel ingesteld ben. Maar het is zeker de moeite waard om het op die manier te proberen want het verdient lekker en je weet zeker dat je klanten niet bellen bij het minste op geringste.

Aan hobbies zal ik de eerste maanden niet toekomen. Hoewel het van de ene kant aantrekkelijk is om via een fitness-centrum, zwembad of sportclub nieuwe mensen te leren kennen is het voor mij op het moment even te duur. Wat ik ondertussen wel heb uitgevonden is het gratis abonnement op de bibliotheek knipoogt

Ontspanning wordt dus vooral lezen en televisie kijken. Computeren liever niet want buiten de veertig-urige werkweek wil ik dat het liefst niet teveel beeldschermuren maken.

En zo als het er naar uit ziet zal toch wel enkele weekenden als toerist op pad gaan samen met familie en vrienden uit Nederland. Dat wordt zeker wel gezellig! Ik kijk er zeker naar uit en ga volgende week met veel plezier beginnen aan mijn eerste werkweek.

naar boven |
6 keer gelezen

Reacties