Shogun Sudoku

Shogun Sudoku

geschreven op: vr 3 mar 2006.
In de tijd gezien

Doorzettingsvermogen, uitdaging en logisch denken. Dat zijn de ingredienten die nodig zijn om deze Sudoku puzzel op te lossen.

“Haal diep adem” is het eerste advies voor deze enorme puzzel. Het is geen gewone Sudoku maar eentje die opgebouwd is uit 11 Sudoku’s. Dus geen 9 blokken maar 87 blokken en er is maar één oplossing.

Toen ik vorig weekend aan het surfen was op het internet kwam ik op de website van The Times, de meest bekende krant van Engeland, een Suduko puzzel tegen. Met de gedachte: die los ik vanavond even op heb ik hem twee keer afgedrukt en mee naar huis genomen. Eentje voor mezelf en eentje voor Peta, die thuis een Sudoku scheurkalender heeft. Peta was iets minder enthousiast en zei dat het wel een paar weken zou duren voordat ze de puzzel opgelost zou hebben..

Ik ben er nu één week mee bezig geweest, heb al 8 uur zitten puzzelen maar ben vastgelopen boos. Maar deze puzzel heeft me in zijn macht. Ik ga weer opnieuw beginnen en ben vastbesloten hem op te lossen. De tijd die nodig is om de breinkraker op te lossen is volgens de makers 115 minuten maar daar geloof ik helemaal niets van. Ik moet nog zien dat iemand hem binnen die tijd oplost knipoogt

De puzzel downloaden kan via de volgende link: http://www.mathijsinlonden.nl/pdf/times-shogunsudoku.pdf ,hem oplossen moet je toch echt zelf doen lacht

naar boven |
67 keer gelezen

Reacties