Londen: trendy en traditioneel karakter gaan in deze wereldstad hand in hand

Wist je dat...


  • De Romeinen Londinium stichtten als militair kamp in het jaar 43 na Christus.
  • Londen 7.2 miljoen inwoners heeft.
  • Veel mensen daarvan afkomstig zijn uit Schotland, Ierland, Whales, India en Pakistan.
  • De stad meer vrouwen dan mannen telt.
  • Er meer dan 200 talen worden gesproken in Londen.
  • De toegang tot het British Museum, Tate Modern en de National Gallery gratis is.
  • De Tube (metro) 275 stations met elkaar verbindt

Londen heeft die onverklaarbare aantrekkingskracht. Het is een typisch voorbeeld van een stad, die kans heeft gezien om gezellig te blijven. Er is waarschijnlijk geen stad ter wereld met zoveel perfect onderhouden historische bouwwerken zoals de Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral, Tower of Londen en de Houses of Parliament. Bovendien is er geen stad met zoveel winkels, waaronder talloze speciaalzaken voor de meest uiteenlopende, soms wonderlijke artikelen.

cab
taxi in één van de typische woonwijken

In welke andere stad word je in jacquet bediend, zoals bij Fortnum and Mason? En in welke andere stad vind je een warenhuis als Harrods, het grootste en zeker het voornaamste warenhuis ter wereld? Ook 's avonds is er veel te genieten: veel gebouwen en bruggen zijn schitterend verlicht. Bovendien kunt u naar een wervelende show of een musical van wereldniveau in één van de veertig theaters van Londen. Kortom, Londen heeft genoeg moeglijkheden om het dag en nacht naar uw zin te hebben.

Tower bridge, Londen
Tower Bridge

Tower bridge

De Tower Bridge, die in 1894 over de rivier de Theems werd gebouwd, is een van de meest opvallende bruggen van Londen. Tussen de twee in middeleeuwse stijl gebouwde torens aan de uiteinden van de brug bevindt zich een ophaalbrug die omhoog kan om grote schepen door te laten varen. De Tower Bridge is misschien wel de meest markante brug over de Theems in Londen.

Klokkentoren, Houses of parliament
Klokkentoren, Houses of parliament

Houses of parliament

Het "House of Parliament" is samen met de "tower" het handelsmerk van de stad Londen. Zij zijn het ultieme symbool van de stad. Zij zijn het bolwerk van de Britse democratie, dat het reilen en zeilen van de Britten in de gaten houdt.

Zowel het "House of Commons" en het "House of the Lords" zijn gehuisvest in het vroegere koninklijke "Palace of Westminster". De klokkentoren geeft woning aan 's werelds beroemdste tijdsmechaniek. "Big Ben" refereert niet aan de klokkentoren zelf, maar aan de grootste bel in het klokkenspel. De bel weegt maar liefst 14 ton.

London Eye
London Eye

London Eye

British Airways London Eye is `s werelds grootste reuzenrad en biedt passagiers een schitterend uitzicht op de hoofdstad van Engeland. De London Eye neemt de passagiers mee voor een rit van 30 minuten tot maar liefst 135 meter boven de rivier de Thames in 32 high tech capsules. De toegangsprijs is 13 pond.