Familiebezoek

Familiebezoek

geschreven op: vr 10 mar 2006.
In de tijd gezien

Nu eens een verhaal van het thuisfront. Alhoewel, het verhaal komt toch wel uit Londen. René en Marlies zijn namelijk eens wezen kijken hoe het daar in de big city nu echt aan toe ging. Een verslagje van onze belevenissen.

Het begon allemaal in Den Bosch. Daar stapten we namelijk op de bus om in één nacht naar de andere kant van het kanaal te reizen. We hadden geluk want het was niet zo druk. We hadden zelfs allebei twee stoelen voor onszelf. Na het lange wachten bij de douanes en een rit met de Eurotunnel kwamen er achter dat we aan de verkeerde kant van de weg reden. We waren in Engeland! Na nog een hazeslaapje begon het verdacht veel op Londen te lijken. Het werd al licht en Marlies verdraaide haar nek bijna om alles maar te kunnen zien. Veel herkenbare dingen waren er niet te zien, totdat we de Theems overstaken bij de Big Ben. De buschauffeur dropte ons op Victoria-Station waarna het aan ons was bij Mathijs te komen. Vol goede moed begonnen we aan ons eerste ritje met de metro. Erg verwarrend werden de lijnen aangegeven maar ach, alles went. We stapten naar ons beste weten op Fulham station uit. Shit, dat ben ik vergeten: Routeplanner. Hoe komen we bij Mathijs? Het adres wist ik wel maar die Londenaren niet! Niemand kon ons vertellen hoe we moesten lopen. Op goed geluk (50 %) links afgegaan waar toch nog iemand wist dat we ergens aan die kant van een park moesten zijn en het daar maar eens nog een keer moesten vragen. We gingen kijken of ze gelijk had. Maar ook daar kon niemand ons helpen. Na bijna twee uur gaf een meneer ons de gouden tip het bij een makelaar te vragen. Daar hadden we prijs. We zaten er niet meer ver van af en na twee uur de weg vragen konden we eindelijk op Mathijs zijn bank neer ploffen. Later bleek dat we door de straat zijn gekomen waar het bedrijf van Mathijs zat!!! Na alle medehuisbewoners een hand te hebben gegeven en nadat Mathijs toch echt moest gaan werken, zijn we de stad in gegaan. En dat hebben we zo elke dag eigenlijk gedaan. Rond het tijdstip dat Mathijs de deur uit ging, moesten wij nog ontbijten. Flessen vullen, appels en de plattegrond van Londen mee en wij waren zoet tot 6 uur. Het prachtige zonnetje deed ook haar best voor ons. Dan gingen wat boodschappen doen, kookten we en als broerlief thuis was om 7.15, konden we lekker smullen.

De eerste dag hebben we Kensington Palace and Gardens bezocht, in het Victoria & Albert Museum en het National History Museum geweest, gezien hoe duur de Harrod’s was en hoe druk het was bij de London Eye, het reuzerad.

Later hebben we nog de Westminster Abbey gezien, en the Parliament waar de regering zit. Daar werd alles goed bewaakt door gewapende politie. Ook zijn we natuurlijk weze kijken op Oxford Street, de grote winkelstraat en een zijstraat daarvan, Charing Crossroad. Hier zaten onnut veel goedkope boekenwinkeltjes. Leuk was ook de dubbeldekker waar we voorin en natuurlijk boven konden zitten. Met geweldig uitzicht reden we zo Trafalgar Square op, een van de drukste pleinen van Londen waar Admiral Nelson goed uitzicht heeft. Daar mochten we het National Gallery natuurlijk niet overslaan. Ontzettend veel schilderijen hingen hier en een aanzienlijk aantal Nederlandse. Heel erg mooi om te zien. Ook het British Museum hebben we bezocht, evenals de geweldige parken St. James’ park, Green park en Regent park. Daar hebben we echt genoten van de zon. Zulke parken mogen ze hier bij ons ook wel aanleggen. Heel veel inheemse brengen hier hun lunchtijd door en niet zonder reden. Als laatste kan ik nog zeggen dat ik in Notthing Hill ben geweest en bij de St Paul’s Cathedral. Ook erg indrukwekkend.

Het viel me op hoe beleefd de Londenaren zijn. Voor alles wat je maar een beetje aan hen zou kunnen irriteren bieden ze hun verontschuldigingen aan. Dat merkte ik ook al aan de huisgenoten van Mathijs. Als een van hen in de keuken op een plek stond waar jij net moest zijn, roepen ze sorry terwijl ze bij wijze van spreken bijna wegrennen. Het zijn hele aardige mensen bij wie Mathijs woont. Heel gezellig en nog behoorlijk jong allemaal.

We hebben het ontzettend naar ons zin gehad daar bij Mathijs. Het was heel erg leuk om hem weer te zien en hebben ’s avonds gezellig bij elkaar gezeten. Ook was Londen het bekijken waard natuurlijk en Mathijs heeft goed voor ons gezorgd. Beter hadden we onze carnavalsvakantie niet kunnen besteden!

naar boven |
13 keer gelezen

Reacties