Blowen in Amsterdam

Blowen in Amsterdam

geschreven op: vr 17 mar 2006.
In de tijd gezien

Drugs zijn niet altijd even leuk. Mijn huisgenoot ondervond het aan den lijve. Maar wat wil je als je appels met peren vergelijkt?

Recreatietieve drugs. In Amsterdam ontkom je er niet aan. Coffeeshops lijken op elke straathoek te zitten en degene die zich een paar uurtjes in een andere wereld wil wanen word op zijn wenken bediend. Een beetje toerist beneden de 25 zal dus geneigd zijn zich eens ongegeneerd klem te zuipen en zich helemaal suf te blowen. Maar de effecten van alcohol zijn niet gelijk aan die van Marihuana en al zeker niet aan die van Magic Mushrooms.

Mijn Australische huisgenoot die met een vriend voor drie dagen richting Amsterdam heeft de effecten mogen ondervinden. Hijzelf had in eerste instantie geen plannen om juist dat soort ‘toeristische’ activiteiten uit te voeren maar zijn vriend uit Australie die enkele dagen over de vloer kwam had daar andere ideen over. Hier in Engeland begon het al met uitgaan tot in de late uurtjes met natuurlijk de nodige alcohol en wiet. Jazeker: wiet is hier ook te krijgen, als je de juiste mensen maar kent. Ik heb hem nog de nodige dingen over Nederland uitgelegd maar ik ben er inmiddels achter dat als je kersverse bezoeker van Nederland in Amsterdam staat de verleiding toch groot is.

De ervaringen waren groots maar niet helemaal positief. De laatste dag had het tweetal een shop bezocht en paddestoeltjes gegeten. Nou, dat hebben ze geweten, hahaha. Als ze geweten hadden wat het effect zou zijn hadden ze het niet nog een keertje gedaan vrolijk

Naief als ze waren zijn ze een bioscoop in gedoken en hebben een paar minder leuke uurtjes beleefd. De film die draaide, Munich, heeft namelijk nogal wat ingrijpende scenes met bloed, geweervuur en andere minder plezante beelden. Midden in een psychedelische trip komt dat best hard aan, althans volgens Ben die enkele dagen nodig had om weer boven water te komen. Daarnaast was hij over de weg terug niet erg enthousiast want: “toen we over de wallen liepen werd het allemaal een beetje te veel”. Hij is dus maar snel doorgelopen richting hostel en later is zijn vriend, die nog achtergebleven was, heelhuids binnengekomen. Dat was me het weekendje wel.

Prachtig, om het hele verhaal eens van iemand anders te horen. Wij als Nederlanders zijn toch een beetje beter voorgelicht wat betreft drugs en ikzelf ben ook niet totaal onbekend met de verhalen van Magic Mushrooms knipoogt Kun je nagaan dat Amsterdam voor velen een onvergetelijke ervaring is en Nederland gezien wordt als een land waar je overal kan en mag blowen.

naar boven |
16 keer gelezen

Reacties