Mijn filmstrip

Mijn filmstrip

geschreven op: za 25 mar 2006.
In de tijd gezien

Een fotoalbum moet overzichtelijk zijn. Foto’s bekijken moet simpel zijn. Mijn filmstrip script voldoet volgens mij aan die twee eisen. Maar het kan beter!

In Februari 2005 stond ik op het punt om te vertrekken naar Australie. In de weken daarvoor had ik mijn webpagina gemaakt en één van de dingen die die webpagina voor mij makkelijk onderhoudbaar maakten was mijn filmstrip script. Een kwestie van foto’s versturen, script toevoegen en klaar is Kees lacht

Ook op deze pagina maak ik weer dankbaar gebruik van mijn script. Maar ondertussen heb ik ook nagedacht over verbeteringen zodat het bekijken van foto’s wat soepeler verloopt. Het laatste wat je wil is lange wachttijden...

Een nieuwe versie van het script stond al een heel tijdje op mijn wensenlijstje en vorig weekend ben ik daarmee begonnen.

Ik heb een aantal interessante technieken gevonden die ik nu ga toepassen in het script. Ofwel: het hele script gaat op de schop. De layout zal niet veel veranderen maar de manier waarop foto’s worden opgehaald wel. Dat moet allemaal op de achtergrond gaan gebeuren zonder dat de hele pagina opnieuw moet worden geladen.

Ik ben dus de komende weken even zoet met programmeren knipoogt

naar boven |
22 keer gelezen

Reacties