Het werk, de afstudeerstage enzo

Het werk, de afstudeerstage enzo

geschreven op: za 1 apr 2006.
In de tijd gezien

Na twee maanden is het toch wel tijd om iets te vertellen over mijn dagelijkse bezigheden. Die zijn niet altijd even makkelijk, maar daarmee voor mij niet minder interessant.

Alweer twee maanden full-time aan de bak. Nog drie maanden en dan moet ik op school mijn afstudeerperiode verantwoorden. Voor mijn gevoel gaat het snel en ik ben me ervan bewust dat ik school al bijna vaarwel ga zeggen. Het echte werk lonkt, en met een baan bij Tigerteam in het vooruitzicht is een jaar extra wonen en werken in Londen een mogelijkheid die ik graag openhoud.

Bij Tigerteam ben ik bezig met mijn stage. Het is een afstudeerstage dus er wordt verwacht dat ik ondertussen zelfstandig een opdracht kan uitvoeren. Aan het einde moet ik een verslag inleveren en een presentatie voorbereiden. Als alles goed verloopt kan ik dan op 7 Juli 2006 mijn diploma in ontvangst nemen.

Tot nu toe heb ik het aardig voor elkaar. Ik heb in enkele maanden twee opdrachten voor het bedrijf uitgevoerd en daarmee mijn collega’s en het bedrijf beter leren kennen. Met deze kennis op zak ben ik twee weken geleden begonnen met de eigenlijke opdracht zoals mijn baas die voor mij heeft geformuleerd. Het komt er op neer dat ik een programma in elkaar zet waarmee mijn collega’s op een makkelijke manier informatie kunnen bewaren en terugvinden. Makkelijk wil zeggen dat het simpel te gebruiken moet zijn en dat het programma ingepast moet worden in de internet browser. Dat is namelijk de plek waar je sowieso begint op zoek naar informatie. Informatie bewaren en terugvinden is belangrijk omdat het dubbele zoektochten op internet voorkomt en daarmee sneller is dan bijvoorbeeld Google.

Ik heb ondertussen enkele bestaande producten uitgeprobeerd en heb gekeken of deze producten geschikt zijn om ze binnen het bedrijf te gebruiken. Op het moment ziet het ernaar uit dat dit niet zo is. Dat betekent dat ik inderdaad zelf iets moet gaan bouwen wat aan de verwachtingen voldoet. Eerst enkele weken bedenken hoe het programma moet gaan werken en het opzetten van de specificaties, daarna het bouwen zelf. Als alles werkt kan het programma in gebruik worden genomen en kan ik alle fouten eruit halen. En tenslotte moet er nog wat documentatie geschreven worden zodat er in de toekomst aanpassingen kunnen worden doorgevoerd.

De omgeving waarin ik werk bevalt behoorlijk goed hoewel ik de gezelligheid een beetje mis verdrietig Omdat ik werk binnen een klein bedrijf is er veel vrijheid en kan ik direct hulp vragen aan collega’s. Ook mijn baas kan mij helpen als dat nodig is. Het mooie van Tigerteam is dat, als het kan, nieuwe technologie wordt toegepast. Dat is een stukje mooie werkervaring maar ook een hele uitdaging. Het is met dat soort dingen altijd een beetje uitzoeken hoe je iets precies voor elkaar krijgt.

Tigerteam heeft zich toegespitst op programma’s die gebruikt kunnen worden in ziekenhuizen. Dit is hier in Engeland een markt die enorm aan het groeien is. De overheid pompt hier 6 Miljard in een project waarmee alle patientinformatie elektronisch wordt opgeslagen en gedeeld kan worden (elektronisch patientendossier). Dat wil zeggen dat er enorm veel kansen zijn om te groeien knipoogt Op het moment is het dus nog kleinschalig maar de producten kunnen in principe gebruikt worden in heel Engeland. Ik ben benieuwd...

naar boven |
38 keer gelezen

Reacties