Koninginnedag II: Toppie

Koninginnedag II: Toppie

geschreven op: zo 30 apr 2006.
In de tijd gezien

Ik durf haast te stellen dat koninginnedag in Londen uitbundiger gevierd wordt dan in Nederland. Als je in het buitenland zit is het vaderlandgevoel bij velen toch een stukje sterker aanwezig.

Ik heb me uitstekend vermaakt tijdens het eerste gedeelte van de avond. Het voelt toch wel heel erg vertrouwd als je in hartje Londen oranje geklede mensen tegenkomt. Voor de poort van de “Inner Temple gardens” had zich een redelijk aantal mensen verzameld. Ik had wat meer mensen verwacht maar goed, dat was in mijn voordeel. Eenmaal binnen gang gezet naar de feesttent waar Don Diablo begonnen was aan zijn set.

Ondanks dat het vroeg was waren er al mensen aan het dansen. De muziek Don Diablo was helemaal wat ik gehoopt had: dansbeats gemixt met bekende nummers maar ook de wat minder bekende nummers deden het goed; dat zag je terug in de sfeer. Iedereen vermaakte zich goed, er werd enthousiast gereageerd op de platen die gedraaid werden en het bier deed de rest.

Ik heb continu gedanst want in het tweede gedeelte wist Michel de Hey de avond naar zijn hand te draaien. Ik was iets minder onder de indruk van zijn kunnen maar de meeste mensen hadden vonden het helemaal geweldig. Ik denk dat een stukje naamsbekendheid een heleboel doet.

Uitgeput en bezweet ben ik doorgegaan naar De Hems om mijn koninginnenacht af te sluiten. Ik heb me ook daar goed vermaakt. Positieve verassing was dat ze daar Liefmans hadden. Liefmans! Zelfs in Nederlandse kroegen staat het bijna nergens op de kaart. Op en top tevreden ben ik temidden van alle drukte ergens in de bankjes neergeploft en die typisch Nederlandse songs meegeblert (tis altijd Lente...).

Vanwege mijn bierkeuze werd door een meisje geinformeerd naar de naam en in het halfuur dat volgde stelde ze me voor aan mensen van verschillende nationaliteiten waaronder Duitsland, Frankrijk, Vietnam, Zweden en natuurlijk Nederland. Ik werd me er weer eens van bewust dat er in Londen veel buitenlanders die werken voor een hotel.

Een van de gasten die achter bar stond had zijn laatste avond en moest een (geschatte) vijf liter bier naar binnen werken (zie foto’s). Het barpersoneel was trouwens geweldig en ik ga zeker nog een keertje terug naar deze bar.

Helaas was het maar een uurtje tot sluit en werden rond twaalf uur vriendelijk doch dringend verzocht naar buiten te gaan. Met het groepje hotelgasten zijn we naar een volgende bar gegaan en zo rond een uur of twee was het toch wel gedaan met het feestgedruis. Tijd om naar huis te gaan dus. Ik weet wel waar ik volgend jaar met koninginnedag te vinden ben cool

Foto’s: http://www.mathijsinlonden.nl/photos/dutchqueensday2006

naar boven |
7 keer gelezen

Reacties