Drukke week achter de rug

Drukke week achter de rug

geschreven op: za 6 mei 2006.
In de tijd gezien

De afgelopen week heb ik heel wat werk verzet. Morgen wordt het programma dat ik gemaakt heb voor het eerst gebruikt.

Het systeem dat door Tigerteam ontwikkeld wordt is in gebruik in één van Engelands grootste ziekenhuizen. Op enkele afdelingen wordt het systeem gebruikt om de vitale gegevens van patienten te registreren. Een paar weken geleden is door het ziekenhuis besloten dat de volgende stap van het proefproject kan worden uitgevoerd: ‘paperless’.

Dat gaat morgen gebeuren: de vitale gegevens van patienten zullen worden geregistreerd zonder dat er pen en papier aan te pas komen. Zusters op de betreffende afdelingen hebben ondertussen routine in het invoeren van zaken als temperatuur, bloeddruk, pols en ademhaling op een PDA. Tot voorkort werd dubbel werk uitgevoerd want voor de zekerheid werd alles genoteerd op papier.

De grote stap naar ‘paperless’ vraagt nogal wat van het systeem. Het systeem is afhankelijk van een goed werkend netwerk en centrale computer. Helaas hebben zich al enkele keren problemen voorgedaan omdat het ziekenhuis zijn zaken niet op orde had. In dat geval werden de zusters gevraagd om altijd een afdruk te maken van de gegevens die zijn genoteerd.

Indien het systeem zijn werk niet kan moeten de zusters worden geinformeerd. Roy heeft mij gevraagd een programma te maken dat het (draadloze) netwerk en de centrale computer in de gaten houdt. Dit programma zal geinstalleerd worden op een mobiele telefoon. In het geval dat problemen zich voordoen worden de juiste personen direct via een SMS gewaarschuwd.

Hieraan heb ik de afgelopen twee weken mijn handen vol gehad en afgelopen vrijdag hebben Roy en ik een geslaagde test uitgevoerd. Daarmee is het programma klaar voor gebruik. Of het ook in het ziekenhuis goed werkt zal morgen blijken lacht

Ondanks dat ik met plezier het geheel in elkaar heb gesleuteld heeft het voor de nodige kopzorgen gezorgd. Ik heb gemerkt dat dat onbewust heel wat invloed heeft gehad op mijn dagelijkse reilen en zeilen. Het rare is dat je dat achteraf pas in de gaten krijgt: een berg schone was die nog gestreken moet worden, uitgestelde taken die opeens om aandacht vragen, een berg papier op je bureau die alleen maar aan het groeien is en vooral weinig aandacht voor anderen om je heen. Het lijkt wel alsof je helemaal gefocussed bent op dat ene. En voor al het andere ben je er met je gedachten maar half bij. Ik ben weer toe aan wat anders vrolijk

naar boven |
7 keer gelezen
| 2 reacties toegevoegd

Reacties

Aantal reacties : 2
Je kunt geen reacties meer toevoegen.

Toegevoegd op: ma 8 mei 2006
Bufo schreef op ma 8 mei 2006:
> was dat wel de hoofdopracht voor je stage in londen eigenlijk?

Nee, deze opdracht is er even tussendoor gekomen.

Omdat iedereen bij Tigerteam bezig is met productontwikkeling was er behoefte om eens uit te zoeken op welke manier de ontwikkelaars makkelijk met elkaar kunnen samenwerken. Mijn hoofdopdracht is dus om eens te kijken naar mogelijke oplossingen.
In eerste instantie was het de bedoeling dat ik een toolbar zou gaan maken. Ook zou ik kijken naar het "Microsoft Visual Studio Team System". Dit systeem blijkt enorm uitgebreid te zijn en voor zo ver ik het nu uitgeprobeerd heb is het waarschijnlijk iets wat we dadelijk gaan gebruiken. De overgang naar het Team System is nu zo'n beetje het belangrijkste doel van het project.
Bufo
Toegevoegd op: ma 8 mei 2006
was dat wel de hoofdopracht voor je stage in londen eigenlijk? want dan is het wel mooi dat het nou zo goed als af is iig!