Concert: Fat Freddys Drop

Concert: Fat Freddys Drop

geschreven op: vr 2 jun 2006.
In de tijd gezien

Op aanraden van Joep ben ik naar een concert geweest van Fat Freddys Drop in de Brixton Academy.

Toegegeven: ik was niet meteen onder de indruk maar na enkele nummers was ik om: een geweldig optreden! Omdat de nummers die gespeeld werden niet echt een begin en eind hebben moet je even wennen aan de muziek. Ook het gemis van een bassist en drummer maakt het moeilijk om dynamiek in de muziek te brengen.

Fat Freddys Drop is een band uit Nieuw Zeeland die een breed repertoire tot haar beschikking heeft: soul, reggae, hiphop, jazz, dub en electronische invloeden. Grootste gangmakers van de band zijn de charmante zanger en drie blazers. Samen met twee zangeressen, rapper, gitarist, toetsenist en DJ wist de band een uitstekend optreden neer te zetten. Ik kreeg de indruk dat dit rasmuzikanten waren die zich op het podium op hun best voelden. Zonder moeite speelde dit stel enkele uren vol. En hoe! Met een absoluut perfecte opbouw van de nummers werd keer na keer de zaal op zijn kop gezet.

Met zo’n vijfduizend toeschouwers was dit optreden voor Fat Freddys Drop hun eerste grote optreden. Dit concert was echter wel een soort van thuiswedstrijd. Ik durf te wedden dat van de duizenden toeschouwers minstens de helft uit Australie of Nieuw Zeeland kwam cool

Meest frappante vond ik de toegift: het publiek wist zoveel geluid te produceren dat mijn oren er pijn van deden. Je weet het dus: als dat je overkomt heb je een geweldig optreden gezien!

naar boven |
6 keer gelezen

Reacties