Afgestudeerd!

Afgestudeerd!

geschreven op: do 29 jun 2006.
In de tijd gezien

Het studentenleven zit er op. Het diploma heb ik op zak en in Augustus 2006 begin ik met mijn eerste baan.

Na terug gekomen te zijn uit Londen heb ik in Eindhoven mijn laatste plichtpleging gedaan: mijn afstudeerpresentatie. Met een gedegen voorbereiding ging dat helemaal goed. Wel had ik ’s ochtends een kriebelend gevoel in de buik. Toen ik eenmaal voor het 5-koppige publiek stond was dat echter snel verdwenen. Omdat ik presenteerde aan bekenden was het voor mezelf makkelijk om ontspannen te presenteren. Het enige punt waar ik moest letten was de tijd. Na vijf maanden te hebben afgestudeerd is het toch passen en meten om binnen dertig minuten te vertellen wat je wilt vertellen. Ik kan over het onderwerp namelijk te veel vertellen.

In dezelfde week dat ik mijn presentatie heb gedaan heb ik zo’n 12 andere presentaties gezien. Ik kon zo een beetje vergelijken maar tevens een indruk opdoen van de resultaten van andere studenten en een beeld vormen van verschillende Nederlandse bedrijven. Mijn presentatie werd met een 8 gewaardeerd net zoals het resultaat van mijn opdracht. Het verslag werd met een 7 gewaardeerd wat het uiteindelijke punt op een 8 bracht. Daar ben ik heel tevreden mee.

Tijdens de feestelijke diplomauitreiking vond ik het heel erg leuk om alle klasgenoten weer te spreken die ik al een half jaar niet meer gezien had. Veel verhalen over baan aanbiedingen of doorstuderen. Over het algemeen kan gezegd worden dat het geen probleem is om een baan te vinden.

Ik heb een baan aangeboden gekregen bij het bedrijf waar ik afgestudeerd heb. Vanaf 1 Augustus 2006 zal ik daar full-time aan de bak gaan. Ik heb het namelijk bij Tigerteam goed naar mijn zin en heb de intentie om er een jaar te blijven werken.

naar boven |
17 keer gelezen

Reacties