Gebeurtenissen hier en in Nederland

Gebeurtenissen hier en in Nederland

geschreven op: vr 24 feb 2006.
In de tijd gezien

De wereld draait door. Al is het niet altijd uit eerste hand, via email en telefoon kan ik goed op de hoogte blijven van alles wat er in Nederland gebeurd.

Ik mag dan wel in Londen zitten maar mijn gedachten zijn op meerdere plaatsen tegelijk. Ik zit hier rustig een verhaaltje te typen maar in het zuiden des lands zal het feestgedruis wel zijn losgebarsten. Met morgen de verlichte optocht in Berghem en de optocht in Oss (waar Scouting Dorus Rijkergroep ook in mee zal doen) op het programma valt er nog genoeg te beleven. Ik zou er graag bij zijn geweest knipoogt. En wat zal het morgen bij Texaco Megen weer druk zijn met carnavalsvierders die een snel ontbijtje komen nuttigen.

Het blijft raar om je eigen leventje te leiden en tegelijkertijd ook nog eens op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in Nederland. Mijn oma heeft in de afgelopen week een operatie ondergaan om een geconstateerde kanker te laten verwijderen. Ten eerste is het natuurlijk schrikken als je zoiets verneemt maar daarnaast is het een heel andere beleving omdat alles via de telefoon en email gaat. Gelukkig is de operatie succesvol uitgevoerd en zijn er geen uitzaaingen gevonden.

Klasgenoten zie ik ook niet meer tot aan de diplomauitreiking. Dat vind ik ook een raar iets omdat je toch intensief met elkaar hebt samenwerkt en nu ieder zijn eigen gang gaat. Sommigen zijn al op zoek naar een baan en de meesten zijn net als ik aan het afstuderen. Ik vind het interessant om te horen bij wat voor bedrijven iedereen terechtkomt want dat is het typische van een carriere in de informatica. Het vakgebied is zo breed toepasbaar dat de een bij een bedrijf terechtkomt dat zich met een geheel andere tak van sport bezighoud dan het bedrijf waar een ander zijn eerste baan vind.

En ook binnen de vriendengroep zijn er enkelen die afstuderen, hun eerste baan zoeken, van baan wisselen, samen gaan wonen. Er gebeurd van alles en ik ben benieuwd wat er over een paar maanden allemaal veranderd is.

Regelmatig dwalen mijn gedachten toch weer af naar Australie. Ik kan het niet laten om de stage daar te vergelijken met mijn stage hier. En ik moet zeggen dat tot nu toe (na vier weken) Australie nog steeds mijn favoriet is. Ik heb dan wel geen reden tot klagen wat betreft mijn stage maar ik begin steeds meer te begrijpen dat hetgeen waar Tigerteam mee bezig is een aantal nadelen heeft.

Omdat we werken met allerlei nieuwe technologien die nog niet helemaal zijn uitontwikkeld moet je meer moeite stoppen in het ontwikkelen van kennis. En dat is nu net waar de schoen hem wringt. Iets nieuws levert heel wat opstakels op en ik merk dat voor mij niet makkelijk is. Ik ben al een paar keer vastgelopen met problemen die zich niet makkelijk op laten lossen en op zo’n moment is je motivatie even niet meer aanwezig. Ik verwacht dus dat ik tijdens mijn project wel een aantal ups en downs zal ervaren.

Volgende week komen mijn zusje en broertje langs. De carnavalsvakatie biedt gelegenheid voor een wederzien en stedentrip. En ook mijn ouders zullen volgend weekend hun gezicht laten zien in Londen. Genoeg om naar uit te kijken dus lacht

naar boven |
4 keer gelezen

Reacties